Ağrılara iyi gelen bitkiler-Nelerdir ?

Ağrılara iyi gelen bitkiler-Nelerdir ?

Ağrılara iyi gelen bitkiler-Nelerdir ?

1- LAVANTA
Çiçeği yağ formunda kullanıldığında orta ve hafif dereceli baş ağrılarına iyi gelmektedir. Bu yağı badem yağı ile karıştırarak alnınıza ve şakaklarınıza masaj yaparak uygulayabilir ya da kaynamış suya 5-6 damla damlatarak buharını soluyabilirsiniz. 
2- KEDİOTU 
Kediotu kökünün kişiyi sakinleştirdiğine, beyni yatıştırdığına, uykusuzluğa karşı yararlı olduğu anksiyeteyi azalttığı stresi giderdiği ve kasları gevşettiğine yönelik birçok kanıt bulunmaktadır. Kediotu kökünü kaynar suda 10-20 dakika arasında bekletip sonrasında içerseniz ağrıdan kurtulabilirsiniz.
3- NANE
Nane çay olarak değil, yağ olarak kullanıldığında baş ağrısı için daha etkilidir. Boyun, baş, alın ve şakak bölgelerine masaj yapılarak uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır ve kan akışını hızlandırır. Böylece baş ağrısını hafifletir. Ayrıca kaynamış bir suyun içine 3-4 damla nane yağı damlatıp, buharını soluyarak sinüzit nedeniyle tıkanmış burnunuzu açabilirsiniz. 
4- MELİSA OTU 
Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi olan melisa otunu çay şeklinde içebilirsiniz. Bunun için bir bardak suyu kaynatın ve içerisine melisa otunu ilave ederek, tekrar kaynatın. İyice kaynadıktan sonra biraz demlenmesi ve ılık bir kıvama gelmesi için bekletin. Ilık bir forma gelince tüketin. 
5- ZENCEFİL
Zencefil çay olarak tüketildiğinde baş ağrılarına ve mide sorunlarına iyi gelir. Bu nedenle mide bulantıları yaratan migren ağrılarında kullanılır. Ayrıca zencefilin içinde bulunan bileşenlerden bazıları ağrıya neden olan enzimlerin üretimini engeller. Bu yüzden gerilim tipi baş ağrısının ve kadınlarda regl döneminde ortaya çıkan baş ağrılarının önlenmesinde etkili bir bitkidir. Ancak günde en fazla 3 fincan içilmelidir. 
6- PAPATYA
Papatya rahatlatıcı özelliği olan ve stres, gerginlik, sinir ya da kaygı nedeniyle ortaya çıkan baş ağrılarının hafifletilmesinde kullanılan bir bitkidir. Çay olarak tüketilmeli ve tüketildikten sonra dikkat gerektiren işler yapılmamalıdır. 
7- YOĞURTOTU 
Baş ağrısını azaltmak için yoğurtotunu düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Aynı zamanda lenf bezi rahatsızlıkları ve sinir sistemini destekleyerek, yatıştırıcı bir etki gösterir. Bir bardak suyu kaynatın ve içerisine bir tutam yoğurtotunu ilave edin. Bir süre kaynattıktan sonra ılık bir kıvama gelinceye kadar bekletin. 
8- MERCANKÖŞK
Antiviral ve antienflamatuvar etkisi sayesinde, üst solunum yollarını rahatlatarak, beyne daha fazla oksijen akışı sağlar. Bu sayede şiddetli baş ağrısı hafifler ve bir süre sonra tamamen geçer. Mercanköşkü bitkisini çay formunda demleyerek, düzenli bir şekilde içebilirsiniz. Bir bardak suyu kaynatın ve içerisine bir tutam mercanköşkü ilave edin. Bir süre demlendikten sonra ılık bir forma gelince içebilirsiniz. 
9- ASLANPENÇESİ
Çayını hazırlamak için, bir bardak sıcak suyu kaynatın ve içinde bir tutam aslanpençesi bitkisini ilave edin. Bir süre daha kaynattıktan sonra süzün. Ilık bir kıvama gelince, tatlandırıcı kullanmadan içebilirsiniz. Çayını düzenli olarak içtikten sonra ağrı tamamen geçer.  
10- SARI KANTARON
Papatya gibi rahatlatıcı özelliği olan ve aynı zamanda doğal anti-depresan olarak bilinen sarı kantaron, çay olarak tüketildiğinde vücudu gevşeterek ve kan dolaşımını hızlandırarak baş ağrısına iyi gelir. Ancak bazı ilaçlarla etkileşime girebilen bu bitki, ilaç kullanıldığı takdirde doktora danışılarak tüketilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar