Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir ?

Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir ?


Tropikal bölgede yaşayanlar için sıradan ama biz "kuzeyliler" için bulunmaz bir nimettir Hindistan cevizi. Bütün amino asitleri içeren bir protein kaynağı; potasyum, sodyum, magnezyum ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Tropikal bir adada, hindistan cevizi yağı sürüp güneşlenirken; suyunu içip, meyvesini kaşıklamak için insan neler vermez!


Sağlık için çok yararlı olduğu bilinen hindistan cevizi suyu hamileler için de çok faydalı. İşte hamilelik döneminde kullanılan hindistan cevizi suyunun vücuda 8 faydası...


Sağlıklı elektrolitler içerir..

Sabah kusmalarında kaybolan vücuttaki suyu ve elektrolitleri vücuda temin eden hindistan cevizi suyu ayrıca kasların fonksiyonunu destekler ve vücudu dinç tutan kalsiyum, fosfor ve potasyum açısından zengindir.

Bitkinlik ve dehidrasyonla savaşır

Hindistan cevizi suyu elektrolit açısından zengin, tazeleyici ve hafif bir içecektir. Hamilelik süresince tüketilen hindistan cevizi suyu vücudun susuz kalması ve sabah kusmalarından kaynaklı bitkinlik için de idealdir. Vücut suyunu muhafaza ederek vücudun elastikiyet kazanmasına yardımcı olur.

Mide ekşimesi ve kabızlığa iyi gelir

Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.

Enfeksiyonlarla savaşır

Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan hindistan cevizisuyu bağışıklık sistemini destekler ve anneyle bebeği oluşabilecek hastalıklara karşı korur. Hastalıklara karşı savaşan ‘monolurin’ bulunduran Laurik asit içeren hindistan cevizi suyu grip ya da HIV gibi bir çok virüse karşı 

Kalbe faydalıdır

Çok fazla miktarda elektrolitten oluşan yüksek tansiyona karşı koruyucu potasyum ve magnezyum içeren hindistan cevizi suyu tansiyon seviyesini korumaya yardımcı olur. 
Potasyum ayrıca kandaki sodyumu sabit tutmaya ve vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kilo vermeyi hızlandırır

Hindistan cevizi suyu sıfır kolestrol içerir ve iyi kolesterolü destekleyerek kötü kolesterolün azaltılmasına yardımcı olur. Şekerli içeceklerle değiştirmek için idealdir ve anne ile çocuğun sağlıklı ve fit olmasına yardımcıdır.

Mineral açısından zengindir

Hindistan cevizi suyu 4 mineral açısından zengindir: potasyum, kalsiyum, fosfor ve sodyum. Bu eşsiz birleşim hamilelikte bebeğe zarar vermeden tüketilebilir. Ayrıca hazımsızlığı önlemede etkilidir ve lif açısından zengindir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar