Paşa Kılıcı Bitkisinin Bakımı ?

 Paşa Kılıcı Bitkisinin Bakımı ?


Paşa kılıcı bitkisi suya aşırı ihtiyaç duyan bitki türlerinden değildir. Succulent olamasından dolayı susuzluğa ne kadar dayanıklıysa, aşırı suya karşı da hassastır. Aşırı sulama bitkinize zarar verir. Yaz aylarında toprağının nemli tutulması sıcak havalarda yeterli olacaktır. Derece düştükçe ve kış aylarında ise çok az miktarda sulama yapılmalıdır. Ayrıca yapraklarda görülen renkli yapıyı korumak istiyorsanız bitkinize dinlenmiş su vermenizde yarar vardır. Klorlu kireçli sular yaprak yapısında ki renklere zarar verebilir veya özelliğinin kaybolmasına neden olur. Çok kolay büyür, hatta bir yılda 2-3 kat çoğalır ki bu da iyi haber, çünkü bitkinizin boyunun 1 m’yi geçmesini sağlarsanız ev sahibi olacaksınız diye bir inanış var.


Sansevieria, Batı Afrika’dan gelen sukulent bir bitki. Yani yapraklarında suyu rezerve eden, dikensiz bir tür. Dolayısıyla suyu önce depolayıp sonra kullandığı için susuzluğa karşı son derece dayanıklıdır. Kaprisli bir bitki türü olmadığından çok sık tercih ediliyor ama eğer yaprak güzelliği ile göz zevkinizi okşasın daha sağlık büyüsün istiyorsanız bazı bakım önerilerini yerine getirmelisiniz. Sansevieria’nın gölgeye, yarı gölge ortamlara itirazı olmaz. Ama güzel bir gelişim gösterip geceleri bol bol oksijen salgılasın istiyorsanız kuvvetli ışık alan, arada esintili bir yere koysanız daha hızlı bir verim alacaksınız. Sansevieria’ya siz ne kadar emek verirseniz, karşılığını size fazlasıyla geri verecektir.

Yapraklarının dik durması için toprağa sıkıca ekmeniz gerekiyor, ama Sansevieria’nın kökleri sıkışmaktan da hoşlanmayacaktır. Bu yüzden toprak seçimini ve saksı seçimini çok dikkatli yapmanız gerekecektir. Toprak türü olarak zengin karışımlı toprakları tercih edecektir. Salon bitkisi toprağına mutlaka humus ilave edilmeli ve ponza taşı karıştırılarak havadar ve suyu geçirgen bir ortam sağlanmalıdır. Ponza taşı koymadan hazırladığınız topraklarda kökler havasız kalacağı için kök çürümesi ile başlayıp yaprak formunda yumuşamalara ve sonuna çürümelere neden olacaktır. Kök gelişimi Paşakılıcı bitkisi için son derece önemlidir. Bu yüzden kök gelişimine elverişli ve altı delik saksıları tercih etmelisiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar