Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Bitki Çayları

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Bitki Çayları

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Bitki Çayları

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER
Bol bol du için; Günde en az 2,5 litre su için.
Protein; Vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Deniz ürünleri, yağsız et, yumurta, fasulye ve bezelye, soya ürünleri ve tuzsuz fındık ve yağlı tohumlar da dahil olmak üzere çeşitli proteinli yiyecekleri tüketin.
A Vitamini; Bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Ağız, mide, bağırsak ve solunum sistemini sağlıklı tutarak enfeksiyonlardan korur. A vitamininden faydalanabilmek için, patates, havuç, lahana, ıspanak, kırmızı biber, kayısı tüketebilirsiniz.
C Vitamini; Antikor oluşumunu uyararak ve bağışıklığı güçlendirerek sizi enfeksiyonlardan korur. Başlıca C vitamini kaynakları portakal, greyfurt ve mandalina gibi turunçgiller, kırmızı biber, çilek ve domates suyudur.
E Vitamini; E vitamini eksikliği yaşamamanız için ayçiçeği tohumu, badem, bitkisel yağlar (zeytin, ayçiçek yağı gibi),fındık ve fıstık ezmesi yiyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Çinko; Bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına ve yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir. Çinko, yağsız et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, süt, tam tahıl ürünleri, fasulye, fındık ve diğer yağlı tohumlardan alınabilir.
Sarımsak tüketin;  Sarımsak sadece yemeklerimizin vazgeçilmez bir lezzeti olarak değil; insan sağlığı için de yüzyıllardır önemli bir deva olarak kullanılır. Sarımsak içerdiği “allicin” sayesinde güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Bu sayede bağışıklık sistemini destekler ve birçok hastalığın oluşumunu önler.
Yoğurt ve kefir tüketin; Son yıllarda yapılan birçok araştırma probiyotik etki gösteren besinlerin özellikle bağırsak florasını geliştirerek bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermektedir. Ayrıca probiyotik besinlerin iltihabi (enflamatuvar) hastalıkların oluşumunu önlediği ve antioksidan etki gösterdiği de yapılan çalışmalarda ortaya konmuştur. 
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BİTKİ ÇAYLARI
Kuşburnu çayı; Kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı! Hatta en iyi C vitamini kaynağı diyebiliriz. Özellikle havaların değişken olduğu şu Ocak ayında günde 1 fincan kuşburnu çayı ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Yeşil çay; Yeşil çay, siyah çayın işlenmemiş halidir. Bu yüzden fazla tüketimi ödem oluşmasına sebep olabilir. Ancak metabolizma hızlandırıcı etkisini de bir kenara atamayız. Günde 2 fincan yeşil çay hem sağlığa yarar hem de kilolara.
Ihlamur ve bal; Ihlamur hep hastalıklarla beraber anılıyor, başka türlü aklımıza gelmiyor. Bitki çaylarının en masumu olan ıhlamuru bir de balla tatlandırarak hem tatlı isteğinizi azaltabilir hem de hastalıklara karşı korur.
Papatya çayı; Papatya çayının bağışıklığa etkisi üzerine yapılan araştırmalar, papatya içinde bulunan kimyasalların makrofajlar ve B lenfositlerin üretimini ve dolayısıyla beyaz kan hücresi sayısını arttırarak bakteri, virüs ve mantar gibi bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı yönünde sonuçlara sahip.
Kayısı çayı; Kayısı çayının en önemli etkisi sindirim sorunlarını azaltmasıdır. Bağışıklık sistemi ile sindirim sistemi beraber çalışır ve biri aksadığında diğeri etkilenebilir. Bu yüzden 2 günde 1 tüketeceğiniz 1 fincan kayısı çayı barsak sorunlarınızı gidermeye yardımcı olur. Dolaylı yoldan virüslere savaş açmış olursunuz.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN İLAÇLAR
Pharmaton 60 Kapsül; Pharmaton 60 Kapsül Vitalty içerisinde bulunan Ginseng (Panax G115) ürünü ile dikkat çekmektedir. Patentli ve standardize edilmiş ginseng içeriği üstün kalitesini gösterir. Pharmaton Vitalty ürünü içerisinde bağışıklık sistemi için elzem olan birçok vitamin ve mineral bulunur. Pharmaton Vitality içerisinde bağışıklığın güçlendirilmesine destek A vitamini, B12 ve B6 başta olmak üzere enerji oluşumuna destek çıkan B vitaminleri, C, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca ürün içerisinde demir, bakır, çinko, manganez ve selenyum mineralleri bulunmaktadır.
NBL Probiotic GOLD 20 Saşe; NBL Probiotic GOLD 20 Saşe, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklığın güçlendirilmesine destek olan mikroorganizmalardan oluşur. Probiyotik takviyelerinin çoğunda görmeye alışık olmadığımız vitaminler ile güçlendirilmiş içeriğe sahiptir. NBL Probiotic, her saşe içerisinde bulunan 2,5 milyar mikroorganizmaya ek olarak A vitamini, C vitamini, B1 (Tiamin),B2 (Riboflavin),B6 (Piridoksin) ve E vitamini bulunmaktadır.
Nature’s Supreme Vitamin B6 10 Mg 100 Kapsül; Nature’s Supreme Vitamin B6, hep kapsülünde 10 mg B6 vitamini içeren bir gıda takviyesidir. B6 vitamini (Pridoksin HCI) vücutta protein sentezine destek olarak kasların gelişimine katkıda bulunur, kan hücrelerinin oluşumunu destekler ve yorgunluğun azalmasına yardım eder. Nature’s Supreme Vitamin B6, patentli ham madde kalitesi ile öne çıkmaktadır. Bitkisel kapsüle sahip ürün vejetaryen ve veganların kullanımına uygudur. Yetişkinler için günde 1 kapsül kullanılması önerilir.
Supradyn All Day 30 Tablet; Supradyn All Day, bileşiminde 13 vitamin ve 9 mineral içeren suda eriyen tablet şeklinde bir gıda takviyesidir. Tüm bu bileşenlere ek olarak içeriğinde bulundurduğu Koenzim Q10 ilave bileşeni ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Güzel tadı ve pratik kullanımıyla kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen ürün olmaktadır. Supradyn All Day, günde 1 tablet olarak kullanılmalıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren 10 mucizevi bitki çayı

1. Kuşburnu

Kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı! Hatta en iyi C vitamini kaynağı diyebiliriz. Özellikle havaların değişken olduğu şu Ocak ayında günde 1 fincan kuşburnu çayı ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

2. Ihlamur çayı

Ihlamur hep hastalıklarla beraber anılıyor, başka türlü aklımıza gelmiyor. Bitki çaylarının en masumu olan ıhlamuru bir de balla tatlandırarak hem tatlı isteğinizi azaltabilir hem de hastalıklara karşı koruma kalkanınızı oluşturabilirsiniz!

3. Chai baharatlı çaylar

Chai aslında birçok baharattan oluşan bir karışım. Hatta bazı kahve dükkânlarında sütle karıştırılmış olarak da rastlamış olabilirsiniz. Tarçın içeriği sayesinde tatlı krizlerinizi atlatmanıza yardımcı olurken, karabiber ve zencefil içeriği ile vücut sıcaklığınızı korumanıza yardımcı olur. Böylece hastalıklar size yaklaşamaz!

4. Yeşil çay

Yeşil çay, siyah çayın işlenmemiş halidir. Bu yüzden fazla tüketimi ödem oluşmasına sebep olabilir. Ancak metabolizma hızlandırıcı etkisini de bir kenara atamayız. Günde 2 fincan yeşil çay hem sağlığa yarar hem kilolara.

5. Kayısı çayı

Kayısı çayının en önemli etkisi sindirim sorunlarını azaltmasıdır. Bağışıklık sistemi ile sindirim sistemi beraber çalışır ve biri aksadığında diğeri etkilenebilir. Bu yüzden 2 günde 1 tüketeceğiniz 1 fincan kayısı çayı barsak sorunlarınızı gidermeye yardımcı olur. Dolaylı yoldan virüslere savaş açmış olursunuz.

6. Karahindiba çayı

Amerika Birleşik Devletlerinde yabani ot olarak kabul edilen karahindiba, alternatif Çin tıbbında 1000 yılı aşkın süredir soğuk algınlığı tedavisinde kullanılıyor.. Ayrıca, karahindiba bitkisinin ülsere, diş eti hastalıklarına, bronşite ve zatürreye iyi geliyor.

7. Papatya çayı

Papatya çayının bağışıklığa etkisi üzerine yapılan araştırmalar, papatya içinde bulunan kimyasalların makrofajlar ve B lenfositlerin üretimini ve dolayısıyla beyaz kan hücresi sayısını arttırarak bakteri, virüs ve mantar gibi bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı yönünde sonuçlara sahip.

8. Ginseng çayı

Tarihi, 5000 yıl önce yazılan Çin Şifalı Bitkiler kılavuzu olan Pen Tsao Ching’e dayanan ginseng’in yaşam süresini uzattığına inanılıyordu. Belki ginseng çayı içmek ömrünüze yıllar ekleyemeyebilir ancak yaşam süresi boyunca daha az hastalık yaşayarak yaşam kalitesini arttırabilirsiniz. Yapılan araştırmalar ginseng çayının hem kırmızı hem de beyaz kan hücresi sayısını artırarak bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu güçlendirdiğini ortaya koyuyor.

9. Ekinezya çayı

Amerikan yerlileri tarafından kullanılan ekinezya, günümüzde halen çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan şifalı bir bitki. Adı, şeklinden dolayı Yunanca dikenli kirpi anlamına gelen Ecinos’tan türetilmiş. Ekinezyanın çiçeği, yaprakları ve kökü kullanılabilir. En sık kullanıldığı durumlar enfeksiyonlara karşı ve grip gibi bulaşıcı hastalıklara karşıdır. Ekinezya kırmızı ayçiçeği, Brauneria angustifolia, Brauneria pallida, tarak çiçeği, Kansas otu, kirpi çiçeği, Hint başı ve koni çiçeği olarak da biliniyor.

10. Zencefil çayı

Yapılan çeşitli deneylerde zencefilin iltihabı, kan pıhtılaşmasını, kalp damar hastalıklarını ve kolesterol sorununu azalttığı görülmüş. Zencefili yemeklerinizden eksik etmeyebilir ya da çayını demleyerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Bulantı ve gaz sorunlarında mucizevi etkileri olan zencefil, iltihap giderici, antibakteriyel ve antioksidan özellikleriyle artrit ve astım gibi rahatsızlıklara da öneriliyor. Tabi ki bağışıklık sistemini en iyi destekleyen bitkilerden biri.

Yorum Gönder

0 Yorumlar