1.Toprak tabanı olduğundan daha çabuk kurur, bu yüzden suya daha sık ihtiyaç duyar, saksı altındaki drenaj deliklerinden yeterince su çıkmasına dikkat edin.( Daha iyisi -kendinden sulanan bir kap deneyin )
2. Kap bitkilerine ihtiyaç duydukları doku ve drenajı verecek şekilde tasarlanmış saksı toprağını kullanın.
3.Büyük saksılar için kabın ortasına veya arkasına daha uzun bitkiler yerleştirin.
4. Domates içinde özellikle kiraz domatesleri öneriyoruz.
5. Güneş ışığı bir sorun oluşturuyorsa, kabını tekerlekli tencere arabasına koymayı ve güneşi takip etmeyi deneyin.
6.Dikey bahçecilik yapmayı deneyin! Büyümek için kenarlıkları veya duvarların avantajlarından yararlanın.
7.Drenaj için saksı altına küçük taşlar yerleştirin.
8. Kap bahçeciliği için yeni misiniz? En kolay bitki çeşitleri arasında şifalı otlar, salata yeşillikleri ve domates bulunur.
9. Her şey bir kap olarak kullanılabilir yalnızca toprak ve bitki kökleri için yeterli alan olduğundan ve iyi bir drenaj olduğundan emin olun.
10. Bir kutuda mısır yetiştirip büyütebileceğinizi biliyor muydunuz? 'Terasta' denemeyi deneyin! 24 "lik bir kapta 9 eşit aralıklarla tohumlayın ve yaklaşık 2 ay içinde hasat edebilirsiniz.
11.Kuruttuğunuz, satın aldığınız ya da bir tanıdıktan temin ettiğiniz tohumları ekmenin iki yolu var. Direkt büyüteceğiniz toprağa serpebilir ya da daha küçük bir toprakta filizlendirip ardından büyüyeceği saksıya aktarabilirsiniz.
12.İlk hafta; fidelerinizin tutması için susuz kalmamalarına, toprağın sürekli nemli kalmasına özen gösterin.
13.Saksılarınızı doğrudan güneş alabilecekleri bir noktaya yerleştirmeye özen gösterin. Aksi halde güneşe doğru dönmek isteyeceklerinden yamuk büyüyüp meyveyi taşıyamaz hale gelebilirler.
14.Sebze meyveleriniz çiçek açtından sonra sulamayı hafif hafif artırın ve bitkiniz meyve verdikten sonra da toprağı kurutmayacak kadar su vermeye devam edin.
15.Torf ve steril toprak karışımınızı kabınıza üstünde sulayacak kadar boşluk bırakaracak kadar doldurun, tohumlarınızdan bir iki tane serpin ve tohumun üzerini kapatacak kadar, incecik toprak ekleyip su serpiştirerek sulayın. Tohumlarınız yeşerene kadar kabınızı evin içinde tutun ve üzerini ışık almayacak şekilde gazete kağıdı ya da naylonla örtün. Tebrikler! Artık siz de bir balkon bahçecisisiniz.
16.Filizlendirme için çatlamış bir bardak, kırılmış yumurta kabuğu, yumurta kutusundaki boşluklar, altını mukavvayla kapattığınız bir tuvalet kağıdı rulosu gibi onlarca seçenek kullanabilirsiniz.
17.Fesleğen, nane, maydanoz, roka ve biberiye gibi aromatik bitkiler, evde bahçeciliğe başlamak için idealdir.
Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk
0 Yorumlar