Bu yöntemi bir kaç biber türünde uygulanabilir ama ben unun dışında farklı tür biberlerde deneme yapmaktayım.
bu yöntemin uygulandığı en çok biber türü (Carolina Reaper)’dır.
bu yöntemi sadece ev ortamı veya sera ortamında uygulayabilirsiniz. ama iyi uygulanacak ortam sera ortamıdır.
En önemlisi budama işlemi nasıl yapılmasıdır. budama işlemi en erken sonbahar ortasında yapılmalı budama yapılacak yerin aynı gül budama işleminde olduğu gibi biberin gözden” 0,5cm yukarıdan budama yapılmalıdır.
bu budama işlemi ister derin ister yüksek olarak yapılabilir önemli olan biberin gözlerin yanlarından yeniden yeşereceğini bilmeniz ve ona göre sene nasıl şekilde gelişeceğini düşünerek budama işlemini yapmalısınız aynı gül fidelerinde olduğu gibi
isterseniz bahçede veya tarlada ektiğiniz biberin kökünden topraktan çıkarıp saksı içine ekip budama işlemini yapabilirsiniz veya ilkbaharı bekleyebilirsiniz.
not:
İlkbaharda yeni bir büyüme görene kadar bekleyin, ölü yaprakları uzaklaştırın.
İç Mekanlar: Sonbahar sonlarında onları gençleştirmek istediğinizde bitkileri yaklaşık 3-6 inç (büyüdüklerine göre) budayın. Daha öncekinden daha fazla olgunlaşıyorlar.
Buzsuz bir garajda veya mahzende kışlamak isteyen biberleri büyütmek için oldukça kullanışlı bir tekniktir. İlkbaharda hava sıcak olana kadar bir çeşit uyuşukluk yaşayacaklardır.
Biber bitkilerini kuru tutun. Yeniden büyümeye hazır olduğunda onları sulamaya başlayın. Yeni yapraklar ortaya çıkana kadar onları besleyin.
0 Yorumlar