Gribe Karşı Doğal Yöntemler Nelerdir ?

Gribe Karşı Doğal Yöntemler

Gribal enfeksiyonlara karşı hastalık çok ileri aşamaya ulaşmamış ise aşağıdaki yöntemlerle sizlerde bu hastalıktan kolayca kurtulabilirsiniz. Grip virüsünde dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise el ve vücut temizliğinin dikkatli ve sık sık tekrarlanmasıdır.

Grip Belirtileri: Hastalık, halsizlik, yorgunluk, ve ateş ile başlar. Yüksek ateş olduğu durumlarda titreme nöbetleri, görülebilir. Göz yuvalarında ve alında ağrı; kol ve bacak gibi organlarda halsizlik olur. Gıcık şeklinde öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı da gribe eşlik eden belirtilerdir.

Grip Tedavisi: Bu hastalık, virüslerden kaynaklandığından bir tedavisi yoktur. Virüsler antibiyotiklerden etkilenmediğinden herhangi bir antibiyotik tedavisi de işe yaramaz. 1 haftalık bekleme süresinin ardından iyileşme kendiliğinden görülür.
Hastanın kesinlikle dinlenmesi, bol sıvı tüketilmesi gerekir. Özellikle sıcak içeceklerin tüketilmesi faydalıdır. Grip Hastalığı sürecinde, destekleyici şifalı bitkiler ile yapılan bitki çayları oldukça faydalıdır. Sıvı tüketimi salgıları artıracağından burun ve ağız salgılarına geçen virüs de hızla dışarıya atılabilecektir.
Vitamin desteği hastalığın hafif atlatılmasını sağlayabilir. Bol meyve tüketilmelidir. Çok düzenli ve vitamin ağırlıklı beslenilmelidir.
Öksürük baskılayıcı ilaçlar oldukça faydalı olacaktır. Bütün bunlara ilaveten ağrı kesici ateş düşürücü ilaçların alınması da gerekebilir.

Gribe neler iyi gelir?
* Adaçayı ile gargara yapılır ve içilir. Çuha çiçeği kökü kaynatılır ve çay şeklinde içilir.
* Okaliptüs çayı içilir. Bu çay, göğüs tıkanıklığı veya sıkışıklığını giderir, ateş düşürür, balgam söktürür, grip virüsünü çok kısa sürede ortadan kaldırır.
* Nane limon çayı, öksürüğü azaltarak boğaz tahrişlerini de engelleyici özellik gösterir. Antiviral özellik taşıyan nane çayı, grip virüsünün yayılmasını ve bulaşmasını engeller.
* Baş ağrısı, burun akıntısı ve titreme durumlarında evde yatmanız, istirahat etmeniz iyileşmenizi kolaylaştırır.
* Grip salgını yaşanıyorsa işe bol miktarda sarımsak tüketmekle başlayabilirsiniz. Aynı zamanda soğan tüketimi de vücut sistemini güçlendirici etkisi ile gribe karşı iyi bir savunmacı rolü oynar. * Portakal mandalina ve limon gibi C vitamini deposu meyveler tüketilmeli. Bu meyveler gribe karşı muhteşem bir silahtır.
* Bol bol muz yemek yada muzu haşlayarak suyunu içmek gribe karşı oldukça etkili bir tedavidir.
* Taze sıkılmış meyve suları, haşlama balık, tavuk ve tavuk suyu ile çorba gribin geçmesini kolaylaştırır.

Zencefil çayı Taze veya kuru zencefil ile hazırlayabileceğiniz, zencefil çayı, göğüs tıkanıklığını açmak ve grip ile bağlantılı burun akıntısını hafifletmek için kullanabileceğiniz en ideal çaylardandır. Zencefil çayı bunun yanından, kronik ağrıları azaltır, solunum yollarını açar, alerjik reaksiyonları azaltır, kan dolaşımını güçlendirir, boğaz ağrısına iyi gelir, terlemeyi arttırıp ateşi düşürür.

Okaliptüs
Okaliptüs bitkisini, göğüs ve burun tıkanıklığı başta olmak üzere gribin birçok belirtisini hafifletmek için kullanılabilir. Okaliptüs çayı bunun yanında öksürüğe iyi gelir, bronşit tedavisinde kullanılır, nezle ve gribe iyi gelir, boğaz ağrısına iyi gelir, ağız kokusunu önler, harici olarak cilt üzerindeki yaraların tedavisinde kullanılır.

Grip hastalığınız ileri aşamada ise mutlaka bir hekime başvurmanızı tavsiye ederiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar